DOBRO DOŠLI

Visoka tehnička škola
strukovnih studija

u Zrenjaninu

 

O školi

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu je osnovana 1960. godine i od tada školuje inženjere u oblasti mašinstva i tehnologije. Do sada je diplomu inženjera dobilo više od 5000 studenata, koji su diplomirali na nekom od smerova Tehnološkog i Mašinskog odseka. Oni su se pridružili stručnjacima bez kojih se danas ne može zamisliti ni jedno proizvodno preduzeće, ali i mnoge druge oblasti značajne za čovekov život i rad: ekologija, medicina, rudarstvo, energetika, informatika i mnoge druge. Mnogi od diplomiranih studenata zaposlili su se kao rukovodioci pogona, rade na poslovima i zadacima konstruisanja i projektovanja mašina, uređaja, alata i pribora i tehnologija, na poslovima kontrole kvaliteta, u laboratorijama, uspešno obavljaju poslove u okviru male privrede ili su nastavili svoje školovanje na fakultetima širom zemlje.

Nastava u Školi se odvija u namenski građenom prostoru od oko 7000 m2, koji osim amfiteatra i većeg broja učionica obuhvata i tridesetak laboratorija sa aparatima i uređajima potrebnim za odvijanje vežbi. Saradnja Škole sa mnogim proizvodnim pogonima u gradu i okolini omogućava studentima da se do detalja upoznaju sa tehnologijom proizvodnje različitih prehrambenih, hemijskih, tekstilnih i mašinskih proizvoda i da osete zadatke i obaveze koje se postavljaju pred inženjere. Preko četrdeset nastavnika i dvadesetak stručnih saradnika učestvuje u održavanju predavanja, auditornih, laboratorijskih i pogonskih vežbi za studente Škole.

Škola ima svoju čitaonicu i biblioteku sa oko 20.000 knjiga, udžbenika, časopisa i druge stručne literature. U štampariji Škole štampano je više desetina udžbenika, praktikuma, radnih svesaka i drugog materijala koji studentima omogućava lakše praćenje nastave i pripremu za ispite.

Zbog velikog  interesovanja za studiranje na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu, pripremljen je ovaj INFORMATOR -  web prezentacija koji sadrži odgovore na najčešća pitanja budućih studenata. Zamišljen je kao pomoc pri izboru smera i vodič kroz dane upisa, ali sadrži i osnovne podatke o načinu odvijanja nastave, ispitima i pravima i obavezama studenata.

 

 

 

 

Kontakt: Visoka tehnička škola
strukovnih studija u Zrenjaninu
Đorđa Stratimirovića 23, 23000 Zrenjanin SCG,
tel. 023/565-896, 023/565-005, 023/562-389

E-mail:vtszr@mgnet.rs